Wat gaan we doen?

Programma

In vijf weken gaan we je baby langzaam laten wennen aan deze vorm van intensief huid op huid contact. In de loop van de cursus zullen het aantal handelingen per keer daardoor toenemen. Dit betekent dat we vooral de eerste les meer tijd besteden aan uitleg en een basismassage aanleren. Iedere week zal er gewerkt worden met een thema. De thema's zijn bijvoorbeeld: lichaamstaal, ontspanning en basisbevestigend dragen. Je krijgt ook een map mee met de volledige massagecursus, zodat je thuis alles rustig kan nalezen en de aangeleerde massage zelf kan toepassen. 
 

Ochtendprogramma

Het is prettig als je om 09.30 uur aanwezig bent. Onder het genot van een kopje koffie of thee maken we eerst kennis met elkaar of delen in de volgende lessen de  ervaringen van de afgelopen week. Na het gezellige koffie en thee moment, gaan we naar de massage ruimte. Als je wilt kun je je omkleden waarna we met ontspanningsoefeningen gaan beginnen. Dan volgt er een uitleg over wat er deze les op het programma staat. De theorie en praktijk duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Voor een volledige ontspanning gaat je baby nog lekker genieten in de tummy tub.

 

Volwassenmassage

Aanraken is een basisbehoefte. Deze vorm van volwassenmassage is zo ontwikkelt dat het zowel op de blote huid als over de kleding heen gegeven kan worden. In deze cursus masseren we over de kleding heen. Je gaat zelf voelen wat je kindje ervaart. Door bewust aanraken en aangeraakt te worden kom je weer in contact met je gevoelens. Aanraken is belangrijk voor het evenwichtig functioneren van iedereen. Shantalamassage reikt je dit aan en geeft je de mogelijkheid elkaar beter te leren accepteren. Zowel degene die gemasseerd wordt als degene die masseert ervaren rust tijdens het masseren. Deze volwassenmassage vindt plaats, in overleg met de andere cursisten, op een avond of ochtend. 

 

 

{mod_gad}
{mod_rss}
{mod_adv}