De voordelen van babymassage

De huid is niet alleen een beschermlaag voor je lichaam maar is ook ons grootste tastorgaan. Bovendien wordt steeds duidelijker dat ook de innerlijke gezondheid positief beinvloedt kan worden door liefdevolle aanrakingen.
 
De voordelen voor je baby van de massage zijn divers. Uit onderzoek is gebleken dat baby's die regelmatig gemasseerd worden minder vaak huilen en gezonder zijn. Bovendien heeft de massage een gunstige invloed op de bloedsomloop en versterkt het het immuunsysteem. Door massage geef je je baby een veilig en geborgen gevoel waardoor de persoonlijke ontwikkeling wordt gestimuleerd en je kind op latere leeftijd makkelijker een positief zelfbeeld kan gaan ontwikkelen. Massage werkt ontspannend en heeft een kalmerende werking. Je baby zal makkelijker en rustiger in slaap vallen.

De voordelen van de ouders zijn ook velerlei. Je leert door massage van je kind de lichaamstaal makkelijker en beter begrijpen. Door het directe en veelvuldige contact raak je makkelijker vertrouwd met de gevoelens van je baby. Hierdoor is het ook voor later een goede basis om de communicatie op gang te brengen en te houden. Ook voor jezelf is het creeëren van rust en ruimte belangrijk. Als je zelf lekker ontspannen kunt genieten van je baby is dat ook voor je kind voor nu en in de toekomst belangrijk.

 

{mod_gad}
{mod_rss}
{mod_adv}